AUDICIÓ I LLENGUATGE

SETMANA 1-5 DE JUNY

Hola! Com esteu?? Aquesta setmana treballarem... 

LA DISCRIMINACIÓ VISUAL 

La discriminació visual és l'habilitat visual que ajuda a l'infant a reconèixer les semblances i les diferències de formes, colors i posició d'objectes, persones i materials impresos, i a advertir les coincidències entre ells. Aquesta habilitat permet a l'infant prestar atenció als detalls i apreciar les diferències lleus existents entre objectes i imatges que són similars.

** IMPORTÀNCIA DE LA DISCRIMINACIÓ VISUAL ** 

Les habilitats de discriminació visual són necessàries per distingir els nombrosos signes que componen el nostre llenguatge escrit i ser capaços de reconèixer les característiques distintives de cada símbol. Per tant, aquestes habilitats són fonamentals per a l'aprenentatge de la lectura.

Aquí teniu un enllaç fantàstic i amb exercicis molt senzills per treballar la discriminació auditiva i visual, CLICK AQUÍ
Seguidament deixo unes imatges que ens poden servir per treballar la discriminació visual amb els nostres fills/es.


Hi ha moltes i variades activitats de percepció i discriminació visual que podeu fer a casa. Podem enumerar algunes d'elles:

Compondre puzles i trencaclosques, per al que haurà de centrar tota la seva atenció en les peces que el formen.
Relacionar la figura de dibuixos amb el seu ombra.
Mostrar als nens imatges que es desenvolupen en una seqüència i demanar-los que les col·loquin en l'ordre correcte.
Classificar i unir colors, discriminant-los entre si.
Ordenar i classificar cartes o objectes de diversos colors i mides, del més petit a el més gran (per exemple: blocs de construcció).
Utilitza cartes amb imatges idèntiques, per practicar la coincidència d'imatges.
Realitzar activitats de "iguals i oposats".
Unir o classificar formes geomètriques en 3d o figures geomètriques planes (imatges).

SETMANA 25-29 DE MAIGSETMANA 18-22 DE MAIG

Hola a tots i totes!! Com esteu???
Aquí trobareu unes imatges super divertides que ens ajudaran a estimular la parla dels nostres nens i nenes! Es diuen ABSURDS VISUALS!
Aquestes làmines representen escenes quotidianes en les quals apareixen múltiples situacions totalment incoherents i sense cap sentit. Són súper útils per estimular el llenguatge dels nostres nens/es, ja que són molt divertides i criden molt la seva atenció. 
Pararem atenció a que la descripció es faci amb oracions senzilles i molt ben estructurades. Aprendran molt de vocabulari i vos ho passareu molt  bé!!
SETMANA 11-15 DE MAIG

Hola de nou! A continuació trobareu uns vídeos per treballar de forma divertida la discriminació auditiva de sons quotidians.

La discriminació auditiva és la capacitat que tenim per diferenciar uns sons d'uns altres. És una habilitat bàsica per a desenvolupar la parla i adquirir la lectoescriptura.

Podeu fer infinitat de variacions i jocs per treballar-la: 
- Podeu tapar els ulls als vostres nens/es i fer sons amb les coses que tingueu a casa, i ell/a ha d'endevinar de que es tracta.
- Es pot fer una seqüencia curta de sons (2/3/4 elements) amb material que tenim per casa o amb les parts del nostre cos (cops de mans, cop a taula,...). El nen/a l'escolta amb els ulls tapats, després la repetim fent alguna variació (o no) i ells/es ens han de dir si sona igual o diferent que la primera.
- Podem dir parelles de paraules que sonin igual, o no, i ells/es seran qui ens diguin si són la mateixa paraula o no. Exemple: pala/bala, cosa/casa, llit/llis, taula/taula..
- I moltes més coses que, amb un poquet d'imaginació, faran que vos ho passeu molt bé!!
SETMANA 4-8 DE MAIG
Aquí teniu un enllaç per treballar les vocals!!
Treballarem la discriminació auditiva i visual dels fonemes i també la correspondència entre el so i la grafia. Animeu-vos a provar!! 

També us deixo aquí un vídeo que ens donarà moltes idees i consells per estimular totes les parts de l'aparell bucofonatori que intervenen en la parla. Són exercicis molt senzills i, sobre tot, divertits!!SETMANA DEL 27 -30 D'ABRIL


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

AFEGEIX AQUI EL TEU COMENTARI AMB EL TEU NOM.